1.Zorg dat exporteurs je gaan volgen

Nadat u uw assortiment heeft geplaatst heeft op FloraXchange, moet u zorgen dat u ‘gevolgd’ wordt. Zodra exporteurs u volgen worden ze actief op de hoogte gehouden van wijzigingen in uw aanbod en assortiment.  Hiermee worden uw volgers continu geprikkeld om iets met uw aanbod te gaan doen zonder dat dit u extra energie kost. Hoe meer kopers u volgens, destemeer kopers op de hoogte zijn van de veranderingen in het assortiment.  

Heeft u een koper waarvan u vindt dat hij u moet volgen, stuur hem dan eens een mailtje of vertel het hem aan de telefoon. Het gebruik van het commerciele netwerk van FloraXchange is voor kopers gratis!

2. Vul de weeklijsten

De weeklijst is een vervanging voor de faxen, excelsheets en aanbiedingsmailtjes die veelal wekelijks worden heen en weer gecommuniceerd met exporteurs.  Het bijhouden van een weeklijst zou vrij eenvoudig moeten zijn. De exporteur maakt een keuze uit uw assortiment.  Eenmalig moet u alle prijzen en aantallen invullen voor deze exporteur (of op de knop ‘kopieeren uit reglier aanbod’ drukken). De weken erop hoeft u alleen de prijzen aantallen en beschikbaarheid controleren!  Uw aanbod uit de weeklijst wordt samen met het aanbod van andere kwekers als 1 overzicht verstuurd naar de koper. In sommige gevallen ‘schieten’ we het aanbod dan ook rechtstreeks het systeem of de webshop van de exporteur in. 

Als u de prijzen een week niet controleert zullen de prijzen ook niet op de webshop naar voren komen.

Gasa en Landgard werken met de passieve weeklijst. Dit houdt in dat u bepaalt wat bij hen op de weeklijst komt. Het aanbevelen van artikelen is direct definitief op de weeklijst. Uw aanbod wordt ook aan het einde van de week het systeem van Gasa en Landgard ingeschoten.

Heeft u een koper waar u altijd lijsten moet invullen en denkt u dat het een goede kandidaat voor de weeklijst is, laat hem dan contact met ons opnemen. De weeklijst willen we echter alleen beschikbaar stellen voor de top 20 exporteurs.

3. Beveel artikelen aan

Op verzoek is ook de aanbeveelknop toegevoegd aan de gereedschapskist van FloraXchange. Met de aanbeveelknop kunt u een artikel ‘aanbevelen’ aan een koper om hem op zijn weeklijst te nemen. U kunt artikelen alleen aanbevelen als de koper u volgt en de koper gebruik maakt van de weeklijsten.

Na een aanbeveling krijgt de koper een mailtje met de aanbeveling erin. Hij kan deze negeren of toevoegen aan zijn weeklijst.

Meer info: http://www.floraxchange.nl/664/Aanraden-artikelen

7. Stickerkosten verwerken

Sinds kort kan je per exporteur instellen welke stickerkosten je doorbelast. Deze optie vind je onder netwerk (in het menu aan de linkerkant). Vervolgens klik je bij een exporteur helemaal aan de rechterkant op stickerinstellingen. Hier kan je vervolgens de kosten per potsticker en fuststicker invoeren. 

4. Plaats eens een statusbericht

Links bovenin het dashboard zit een vakje waarmee je een statusbericht (vergelijkbaar met een tweet) kan sturen naar je volgers. Dit is een vrije tekst die je wilt delen met de kopers. De inhoud van deze tekst kan alles bevatten. Bovenin het tekstvlak worden de inkopers vermeld die jou volgen om zodoende duidelijk te zien bij wie hij aankomt.

Het bericht verschijnt op het dashboard van de inkoper alsmede in zijn dagelijkse FX status mailtje.

5. Maak je foto’s vierkant

Foto’s zijn enorm belangrijk. Zeker met de koppeling naar de verschillende webshops moet de kwaliteit van de foto niet onderschat worden. De foto komt in veel gevallen in beeld bij de eind klant en bepaalt voor een groot deel of deze klant geinteresseerd is in uw product. Foto’s worden vaak landscape (op zijn kant) en vaak portrait (rechtop) gemaakt. Bij de bestudering van verschillende webshops viel ons op dat deze verschillende formaten voor een onrustig beeld in de webshops zorgen.  

In FloraXchange hebben we een tool gebouwd waarmee u foto’s vierkant kan maken. Hier kunt u niet alle foto’s vierkant maken maar een groot deel wel.

Meer info: http://www.floraxchange.nl/689/De-wereld-in-het-vierkant

6. Promoot je eigen pagina

Achterover leunen en hopen dat uw pagina goed geraadpleegd wordt is goed, maar u kunt meer doen om uw eigen pagina te promoten.  Zo kunt u vanuit de aanbiedingen die u verspreidt, achter ieder product, een snelkoppeling naar de webshop plaatsen. Klikt de koper hierop komt hij direct op de detail pagina van het aanbod en kan hij dit artikel direct bestellen, in een offerte stoppen of op zijn weeklijst plaatsen.

Ook kunt u een linkje plaatsen naar uw eigen assortimentspagina in de handtekening van de mailtjes die u verstuurt. We raden aan om hiervoor het FloraXchange icoontje te gebruiken zodat deze door kopers overal op dezelfde manier  te herkennen is. Wij helpen u graag met het instellen van deze handtekening.