Een korte uitleg over de gebruikers van FloraXchange

Een van de meest gestelde vragen is ‘welke exporteurs maken nu gebruik van Floraxchange’. Om deze vraag goed te beantwoorden is het nodig om het gebruik in twee groepen te verdelen.

Volgers

Momenteel heeft FloraXchange c.a. 266 exporteurs die FloraXchange actief gebruiken en kwekers ‘volgen’. Dit houdt in dat ze door onze systematiek op de hoogte gehouden worden over veranderingen in het assortiment en aanbod. Wij noemen dit het ‘Commerciële Netwerk’. 

De meest bekende exporteurs die het commerciele netwerk gebruiken zijn :

Damesplants, De Gooijer International, Duyvenvoorde, E. den Dekker B.V., Gasa Holland, Hamiplant B.V., Hans Visser Export B.V., Javadoplant B.V., Landgard NL, Lievaart, Moterra, Noviflora Holland B.V., Opex B.V., OZ Planten B.V., Profitplant, Quattroplant, Stolker Plants B.V., Van der Eijk Potplanten B.V., Van Vliet Potplants B.V., Vida Verde Export B.V., Waterdrinker.

Per exporteur zijn het vaak meerdere inkopers die afzonderlijk ‘kwekers’ volgen.

Waterdrinker

Waterdrinker is hard bezig Floraxchange te implementeren en hebben een quotekoppeling op basis van weeklijsten. Ze hebben op dit moment zo'n 2200 artikelen die ze volgen via de weeklijsten.

Quote koppeling, Commercieel netwerk, Weeklijsten

Quattroplant

Binnen Quattroplant is het Peter van Gijlswijk die de weeklijst beheert. Alle aanbod die ingevuld wordt voor de weeklijst worden op het moment dat de weeklijst wordt gesloten, verstuurd naar het systeem van Quattroplant.

Quattroplant werkt met MatchOnline.

Quote Koppeling, vmp koppeling, Weeklijst, Commercieel Netwerk

Duyvenvoorde

Dirk Holtkamp houdt de weeklijsten bij. Duyvenvoorde heeft een rechtstreekse VMP koppeling, dit houdt in dat de artikelen en de aantallen die op de webshop verschijnen, rechtstreeks uit de weeklijst komen. Bestellingen worden dus ook 1 op 1 bij de kweker geplaatst. 

Omdat Duyvenvoorde alleen artikelen meeneemt in zijn webshop die gegarandeerd de volgende dag voor 13:00 in de box kunnen zijn, is het belangrijk om uw aflevertijden voor Veiling Naaldwijk in te vullen. Als u bestellingen die na 12:00 worden besteld niet de volgende dag voor 13:00 in de box van Duyvenvoorde kan krijgen, verschijnt uw aanbod om 12:05 ook niet op hun webshop!

VMP koppeling, Commercieel Netwerk, Weeklijst

Hamiplant

Hamiplant volgt (in de persoon van Rene Vellekoop) kwekers. Van alle kwekers die hij volgt wordt het volledige aanbod het systeem van HamiPlant ingeschoten. Binnen het systeem van Hamiplant hebben ze de mogelijkheid om het geimporteerde aanbod aan specifieke deelmarkten toe te wijzen. De deelmarkten bestellen via de webshop of de telefoon en de afhandeling gaat op basis van Florecom orders die hamiplant verzamelt en op een bepaald tijdstip naar de kwekers verzendt.

Quote Koppeling, Commerciele Netwerk

Javadoplant

Javadoplant werkt al enige jaren met FloraXchange en maakt veel gebruik van de termijnlijsten 

Er is een koppeling gemaakt met het systeem van Javado.

Javado werkt met het software pakket Navision.

Vmp koppeling, Commercieel Netwerk,Termijnlijsten,Weeklijsten.

Hans Visser

Onze contactpersoon bij Hans Visser is William den Dekker. Hij beheert de weeklijst. We hebben een quote koppeling met Hans Visser op basis van de weeklijst. Iedere week krijgt hij dus op een vast tijdstip zijn aanbod ingeschoten.

Hans Visser werkt met Match Online.

Quote koppeling, Commercieel netwerk, Weeklijsten.

OZ planten

OZ maakt gebruik van de weeklijst. Het aanbod wordt automatisch hun systeem ingeschoten via PlantConnect. Dit houdt in dat alleen het aanbod van kwekers die een PlantConnnect koppeling hebben vanuit FloraXchange ook daadwerkelijk bij OZ in het systeem komt.

Meerdere OZ inkopers volgen via FloraXchange kwekers en worden zo op de hoogte gehouden van aanpassingen in uw assortiment of prijzen. Dit gebeurt via de tijdlijn en via de dagelijkse status mailtjes.

Indrirecte Quote koppeling, Commerciele netwerk, Weeklijst

Verspreiden van aanbod

Het verspreiden van aanbod naar de systemen van exporteurs gaat op verschillende manieren. Sommige krijgen een mutatielijst die handmatig wordt verwerkt. Anderen hebben we een automatische koppelingen tussen FloraXchange en het eigen systeem.

Exporteurs waar we automatisch uw aanbod naar kunnen verspreiden zijn :

B.J. van Duyvenvoorde, Damesplants, De Gooijer International, Directflor, E. den Dekker B.V., Enigma Flowers., Fleurs Direct Production, Flora Cadena B.V., Flora-Ned B.V., Gasa Holland, Hamiplant B.V., Hans Visser Export B.V., Holland Indoor Plants, Intermedex B.V., Interverde B.V., Javadoplant B.V., JV Plant, Lievaart Planten Export , Linia Directa , Moterra International, Noviflora Holland B.V., Opex B.V., OZ Planten B.V., Pfitzer, Premier & Blenheim Int B.V., Quattroplant, Stolker Plants B.V., Van der Eijk Potplanten, B.V.,Van Speybroeck/Amaplant, Van Vliet Potplants B.V, Vida Verde Export B.V., Waterdrinker Aalsmeer C&C.

Bij enkele koppelingen komt uw aanbod direct in de webshop van de exporteur waarop zijn eindklanten kunnen kopen. Deze zijn gekoppeld aan de aantallen en prijzen die je ingeeft in de weeklijst.

We zien we ook heel veel anoniem gebruik van FloraXchange. Dit zijn kopers en eindklanten die rechtstreeks (zonder in te loggen) uw catalogus, aanbod en foto’s kunnen opvragen. Hier worden geen prijzen bij getoond.

FloraXchange is een platform dat zichzelf ten doel heeft gesteld om de communicatie tussen mensen en systemen te verbeteren. Weet u een koper die wil koppelen, inloggen of de weeklijst gebruiken, laat het dan horen. Wij helpen exporteurs gratis bij het aansluiten op de FloraXchange systematiek.

E. den Dekker

E. den Dekker heeft een compleet nieuw en innovatief systeem. Hierbij wordt er rechtstreeks gekoppeld aan het aanbod van kwekers. E. den Dekker heeft exclusief gekozen voor FloraXchange als aanbodspartner.

Binnen E. den Dekker wordt het FloraXchange traject getrokken door Marco de Ruijter. Meerdere collega's volgen echter kwekers en zullen op de hoogte gehouden van de status updates.

VMP koppeling, Weeklijst, Commercieel Netwerk, Export Abonnement

Moterra International

Bij Moterra wordt de weeklijst bijgehouden door Alex Hendriks.  Alex is de lijst langzaam aan het uitbreiden omdat hij goed onder controle wil houden wat zijn systeem inloopt.

Moterra gebruikt MatchOnline.

Weeklijst, Commercieel Netwerk, Quote koppeling, Export abonnement.

Lievaart

Binnen Lievaart is het Danny Wiegers die de weeklijst vult. Er is reeds een koppeling tot stand gebracht tussen het aanbod uit FloraXchange en het systeem van Lievaart. Momenteel zijn we met een koppeling bezig dat de bestellingen ook daadwerkelijk via FloraXchange geplaatst kunnen worden. Dit houdt in dat u ook Florecom orders zult ontvangen van Lievaart.

Lievaart werkt met een eigen software pakket.

VMP Koppeling, Weeklijst, Commercieel netwerk. Export abonnement

Profitplant

Volgt de weeklijst op de voet. Deze wordt bijgehouden door Tijmen. De prijzen worden iedere week overgenomen in het eigen systeem vanuit de Excel mutatielijst die hij ontvangt. Tijmen heeft ruim 9300 artikelen van 258 kwekers op de weeklijst staan. Ook de status updates die Tijmen iedere ochtend ontvangt, worden gewaardeerd en gebruikt. Zodra er nieuwe artikelen langs komen zal profitplant deze op eigen initiatief over nemen op de weeklijst.

Profitplant wil de weeklijst graag verder uitbreiden, doe je zaken met Profitplant maar word je nog niet gevolgd dan kan je dit zeker even bij Tijmen aangeven.

Er is nog geen koppeling met het systeem van Profitplant. Dit wordt in een volgende fase aangepakt. Voorlopig wordt de weeklijst handmatig verwerkt.

Weeklijst, Commercieel netwerk

Gasa

Gasa ontvangt zijn aanbod vanuit de weeklijst via een quotekoppeling. U als kweker kan voor Gasa dus de weeklijst invullen.

Binnen Gasa beheert vooral Kees Bakker de weeklijsten.

Quotekoppeling,Commercieel netwerk, Weeklijst

Noviflora

De weeklijst van Noviflora wordt momenteel gebruikt en handmatig in het systeem doorgevoerd. Door interne projecten is er nog geen koppeling tot stand gebracht. Van het voorjaar van 2013 zal er steeds intensiever van de weeklijst gebruik gemaakt gaan worden en zal er ook een koppeling met het eigen systeem gemaakt worden.