FloraXchange

FloraXchange is een online communicatieplatform dat kwekers ondersteunt in het verspreiden van het specifieke aanbod. Kwekers houden op FloraXchange hun assortiment bij en van daaruit wordt het specifieke aanbod kenbaar gemaakt aan de kopers waarmee hij is gekoppeld. De koper wordt zo continu op de hoogte gehouden van de catalogus en aanbodsgerelateerde zaken van de kweker.

FloraXchange voor exporteurs

In de sierteeltsector wordt er middels Florecom gecommuniceerd. FloraXchange probeert de communicatie met kwekers en exporteurs zoveel mogelijk volgens deze standaarden te realiseren. Sommige partijen zijn echter niet in staat om middels Florecom te communiceren. Voor deze partijen kan FloraXchange ingezet worden als vertaalmotor (een soort universele reisstekker).

Alle exporteurs kunnen gratis gebruik maken van FloraXchange om te communiceren met de kwekers die een abonnement hebben op FloraXchange. Er zijn verschillende abonnementsvormen, meer informatie over de abonnementsvormen vindt u hier. Op deze pagina vindt u tevens informatie over de functionaliteiten die u als exporteur kunt gebruiken binnen FloraXchange. 

Wilt u weten welke exporteurs er actief gebruik maken van FloraXchange? Bekijk dan snel deze pagina

FloraXchange voor kwekers

Het commerciële netwerk van FloraXchange kan voor iedere kweker (ongeacht zijn eigen automatisering) een belangijke rol spelen. Het commerciële netwerk van FloraXchange verbindt hem met de exporteurs waar hij zaken mee doet. De exporteur wordt zo continu op de hoogte gehouden van catalogus en aanbodsgerelateerde zaken van de kweker. Zo kunt u FloraXchange inzetten als:

- Eigen website/webshop
- Aanbodverspreider
- Koppeling PlantConnect
- Koppeling klantspecifiek aanbod
- FloraXchange voor de weeklijsten

Meer informatie over deze functionaliteiten vindt u hier

Alle kwekers kunnen gratis gebruik maken van FloraXchange om te communiceren met exporteurs die een abonnement hebben op FloraXchange. Bij het gebruik van FloraXchange is er dus altijd één partij die een abonnement heeft. Een kwekersabonnement kost €500,- per jaar.