Algemeen

Wie zit er achter FloraXchange

FloraXchange is gestart als samenwerking tussen de voorheen concurrerende partijen PlantCommerce (JEM-id) en FloraPlanet. De systematiek is vervolgens omarmd door de telersvereniging Decorum en later door meerdere kwekers en kwekersgroepen. We zijn continu op zoek naar partijen die willen participeren in FloraXchange of de systematiek willen omarmen. Door de krachten te bundelen komen de juiste ideeen naar voren en ontstaat er een brede basis voor acceptatie. FloraXchange kan vervolgens op een snelle en uiterst efficiënte wijze deze ideeën realiseren en in de sector implementeren.

Onafhankelijk

FloraXchange zegt een onafhankelijke partij te zijn. Hiermee bedoelen we dat we niet acteren in het belang van een kleine groep maar in het belang van alle spelers in de sector. Uiteraard is FloraXchange niet volledig onafhankelijk; zo zijn we financieel afhankelijk van de partijen die een abonnement bij FloraXchange hebben, maar ook afhankelijk van de partijen die gratis gebruik maken van onze systematiek. Een brede basis is immers de enige manier om dit platform tot een succes te maken.

De keten

FloraXchange respecteert de keten in de sierteeltsector en heeft zelf niet de intentie om de keten te veranderen.

Wat kost FloraXchange?

Alle exporteurs kunnen gratis gebruik maken van FloraXchange om te communiceren met kwekers die een abonnement hebben op FloraXchange. Omgekeerd kunnen alle kwekers gratis FloraXchange gebruiken om te communiceren met exporteurs die al een abonnement hebben. Bij het gebruik van FloraXchange is er dus altijd één partij die een abonnement heeft.